Ai livrare rapidă în 1-3 zile lucrătoare și cost fix de livrare de 18 lei indiferent de greutate sau distanță!

Adevarul dureros, un articol Alesano.ro

Adevarul dureros, un articol Alesano.ro
         Știți reclamele alea în care vine copilul de afară cu hainele murdare și pătate de iarbă și 
alte cele iar mămica, în loc să-și pună mâinile în cap, zâmbește și spune "din fericire eu spăl cu detergentul X sau Y"
și uite cum iese tricoul curat lună de zici că acum l-am luat din magazin. Sau alea în care un chef stă lângă mesele 
acoperite cu fețe de masă de un alb orbitor și spune "detergentul cutare le-a făcut așa". Yeah, right. 

         E momentul să spunem clar și răspicat adevărul gol goluț. Nici un detergent de pe piața românească sau internațională
nu scoate petele dificile. Un detergent cinstit de bun spală murdăria, îndepărtează petele ușoare, scoate mirosurile neplăcute, nu amestecă culorile
nu albește rufele colorate, nu lasă dâre sau pete pe haine (btw capsulele de detergent, pe care le iubesc dealtfel, la programe 
scurte nu se dizolvă complet și se lipesc de rufe, fiind greu de îndepărtat după) și le parfumează lăsând un miros plăcut.
Asta poate să facă un detergent bun. Restul sunt povești de adormit copiii. 

          Acum ce facem cu rufele grav pătate, în afară de a le arunca la coșul de gunoi sau de a le folosi pentru a șterge praful?
 Sunt câteva soluții simple și la îndemână pentru îndepărtarea celor mai comune pete iar mai jos găsiți o listă cu cele probate personal:

   1. Dacă tot am vorbit despre fețele de masă începem cu petele de mâncare sau de ulei. Când avem de a face cu o astfel de pată,
ne ducem frumos la chiuveta din bucătărie, luăm detergentul de vase, vărsăm pe pată, frecăm puțin, nu îndepărtăm detergentul, apoi 
băgăm rufa în mașină împreună cu celelalte și le spălăm la programul obișnuit.

 2. Petele de iarbă, spaima tuturor mămicilor dar și a celor cărora le place, ca mie, să se așeze din când în când pe iarbă în parc 
sau pădure se scot tot cu detergent de vase sau oțet alb, alcool, bicarbonat de sodiu și apoi se spălă cu detergentul obișnuit. 
Dacă pata este dificilă, se repetă procedeul până aceasta dispare complet.

  3. Petele de cafea. Se spune că dacă verși cafeaua primești bani. La câtă cafea am vărsat pe mine ar trebui să îmi deschid deja
câteva conturi babane prin paradisuri fiscale. Dar până să-mi iau un seif în vreo bancă elvețiană și să-mi permit să arunc bluzele și pantalonii pătați, vă împărtășesc și vouă soluția mea pentru astfel de pată. Apa rece este sfântă în acest caz. Imediat ce am vărsat cafeaua pe mine fug la baie 
sau la bucătărie și spăl pata cu apă rece, frecând ușor. Dacă în schimb nu am apă rece la îndemână și pata are timp să se usuce, storc zeama de la o lămâie, înmoi locul pătat cu sucul lămâii, o las zece, cincisprezece minute să acționeze, clătesc, apoi o pun în mașina de spălat.
 O altă soluție dacă nu am lămâie este oțetul de vin alb pe care îl folosesc la fel, pus pe pată, lăsat 10-15 minute, clătit cu apă rece, băgat în mașina de spălat.
 
4. Petele de vin roșu. Știți expresia cui pe cui se scoate? Ei bine aceste pete se scot folosind alcool. Dar nu slab cum este cel din vin ci alcoolul de 70 de grade. Bine după s-ar putea să te cerți cu partenerul sau cu părinții care păstrează acel alcool să-l pună peste vișine sau mure, sau... ați înțeles ideea. Scuza ar fi că nu îți trebuie decât câteva picături pe care le pui pe pată după ce ai umezit-o cu puțină apă.
 Pentru rufele albe  înălbitor, sodă sau apă oxigenată folosind câteva picături și același procedeu ca cel descris mai sus. 
Atenție! Nu folosiți această metodă pentru rufele colorate decât dacă vreți să le aruncați și să vă cumpărați altele.

 5. Petele de vopsea de par. Dacă este o pată mică, lași naiba vopsitul, dai bluza sau tricoul jos și o freci puternic cu săpun și apă călduță. Sau dacă nu vrei să te oprești din vopsit, faci ca mine, ai un tricou sau bluză specială pentru trebuța asta, pe care o bagi la spălat cu celelalte rufe. Petele nu ies complet dar nici nu pătează restul hainelor din mașină. Apropo de vopsit, petele de pe piele ies ori cu zeamă de lămâie ori cu scrum de țigară.

 6. Am lăsat la urmă o pată despre care nu prea se vorbește (încă) decât în șoaptă doar între femei. Nu cred că există femeie pe lumea asta care, minim o dată în viață să nu fi pătat hainele, lenjeria intimă sau lenjeria de pat când a avut menstruație. Cu mama tampoanelor și oricât ai fi de atentă și grijulie, tot o pățești măcar o dată.
Soluția de îndepărtare definitivă e ca imediat ce rufa s-a pătat să o speli cu apă rece și săpun. Dar dacă pata s-a uscat atunci intervine greul și o să vă rog, dacă aveți vreo metodă minune să mi-o spuneți. Eu mai spăl pata uscată de sânge cu detergent de vase  sau las să acționeze o pastă făcută din sare cu un pic de apă cam o jumătate de oră, apoi clătesc și pun rufa în mașina de spălat pe un program lejer cu temperaturi până în 40 de grade, dar că să fiu total sinceră, nu întotdeauna sunt norocoasă să funcționeze pe deplin.
 Apropo, nu recomand atunci când aveți ceva pătat să folosiți programe cu temperaturi ridicate, 60 sau chiar 90, sau să băgați rufele în uscător, veți obține exact efectul contrar de cel așteptat.


   Bun, cam atât am avut de spus despre metodele probate de mine, dacă cunoașteți alte soluții sau alte pete cărora le-ați dat de cap, folosiți cu încredere secțiunea de comentarii așa ne ajutăm reciproc în "lupta" asta cu scârboasele de pete.

 A! Dacă vreți să cumpărați un detergent de rufe cinstit de bun, produs în România, mergeți pe site și după trei click-uri vă ajunge detergentul acasă. Nu instant că nu trăim în filmele SF, timpul maxim de livrare e de două, trei zile. 
 
                                              Loredana Badea
 
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!